top of page
Recent Posts
Featured Posts

Ομελέτα Πίτσα


Υλικά (για 3-6 άτομα):

150 γραμ. τυρί φέτα

3 μεγάλα αυγά

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

2 πρέζες ρίγανη

1 πιπεριά

1 τομάτα

2 κουτ. γλυκού ξύδι

1 μεγάλη πατάτα

1 κουτ. γλυκού κύμινο

ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί για το τηγάνισμα)

αλάτι


Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τη φέτα και αρωματίζουμε με τη ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Βάζουμε στο ψυγείο.

2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ μέχρι να ενωθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.

3. Αποφλοιώνουμε την τομάτα, κόβουμε σε κύβους και την αρωματίζουμε με το ξύδι. Καθαρίζουμε την πιπεριά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

4. Καθαρίζουμε την πατάτα, κόβουμε σε επίπεδες μέτριες φέτες και τοποθετούμε σε μπωλ με νερό για να μην μαυρίσουν, μέχρι να τηγανιστούν.

5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά την πιπεριά. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε την τομάτα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Αρωματίζουμε με το κύμινο και αφήνουμε μέχρι να δέσει η «σάλτσα». Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

6. Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Στραγγίζουμε καλά από το νερό. Τοποθετούμε ένα μέτριο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να καλύπτονται οι πατάτες. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

7. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε από κάτω τις πατάτες, από πάνω τη «σάλτσα» που ετοιμάσαμε και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη φέτα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια περιχύνουμε με τα αυγά.

8. Βάζουμε στο φούρνο για 35’ στους 180οC. Στα τελευταία 5’ ανοίγουμε τον αέρα και αφήνουμε να πάρει χρυσαφί χρώμα.

9. Αφήνουμε να κρυώσει για να «σταθεί» πιο καλά και κόβουμε σε κομμάτια.


Εναλλακτικό γευστικό tip: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα υλικά, όπως μπουκιές κοτόπουλου, μπέικον, πολύχωμες πιπεριές ή και περισσότερα αυγά για να βγει πιο μεγάλη η ομελέτα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με μοτσαρέλα, χαλούμι ή κρητική γραβιέρα και να αρωματίσετε με βασιλικό, θυμάρι και λίγο μπούκοβο αντί για ρίγανη.


Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page