top of page
Recent Posts
Featured Posts

Ριζότο με Μανιτάρια


Υλικά (για 4 άτομα):

1 πακέτο λευκά μανιτάρια

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

60 γραμ. νηστίσιμο τυρί

270 γραμ. ρύζι arborio

1/2 φλυντζ. καφέ ελαιόλαδο

1,5 κύβο ζωμό λαχανικών

1,5-2 Lt ζεστό νερό

Εκτέλεση:

  1. Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μαγειρέματος, φροντίζουμε δίπλα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το ριζότο να έχουμε άλλη μια, η οποία θα περιέχει το ζωμό λαχανικών. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, για να διατηρήσουμε το ζωμό ζεστό και ετοιμάζουμε το ρύζι. Θα χρειαστούμε περίπου 1-1,5 Lt νερό αλλά είναι καλύτερο να έχουμε λίγο παραπάνω σε περίπτωση που χρειαστεί.

  2. Επίσης ετοιμάζουμε από πριν τα μανιτάρια και το τυρί. Θα χρειαστούμε περίπου 10-12 μανιτάρια. Για να τα καθαρίσουμε, αφαιρούμε απλώς τη λεπτή φλούδα που τα περιβάλει με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Επιπλέον τρίβουμε το τυρί στον λεπτό τρίφτη και αφήνουμε στην άκρη, για να το προσθέσουμε στο τέλος.

  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά προκειμένου να καραμελώσει, με προσοχή να μην καεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

  4. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς, διαφορετικά το ριζότο θα πικρίσει. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό στην κατσαρόλα, ίσα ίσα να καλύψει το ρύζι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

  5. Από το σημείο αυτό και έπειτα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίχνουμε τόσο ζωμό, ώστε να καλύπτεται το μείγμα, κάθε φορά που εξατμίζονται όλο τα υγρά. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι το ρύζι να βράσει.

  6. Ο σκοπός είναι το ριζότο να "χυλώσει" και να έχει λίγα επιπλέον υγρά, να μην είναι εντελώς στεγνό. Φροντίζουμε επίσης όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά να μην είναι εντελώς μαλακό, αλλά να "κρατάει" λίγο.

  7. Στη συνέχεια, όπως είναι ζεστό μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα για να διαλυθεί.

  8. Αφήνουμε να "σταθεί" για 2’-3’ και σερβίρουμε.


Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page